top of page
Veemarkt-19.jpg

GROENER, DUURZAMER EN SOCIALER

ONS IDEE

Veemarkt Samen maakt onze wijk groener, duurzamer en socialer zodat we werken en streven naar maximaal woongeluk.

Veemarkt-37.jpg
Veemarkt-22.jpg

HOE DOEN WE DAT? 

Bijvoorbeeld door 100 geveltuintjes, extra groenstroken, bomen en groene daken waardoor onze buurt groener wordt. En door het organiseren van activiteiten voor de kinderen in onze buurt zoals paaseieren zoeken, Koningsdag en Sinterklaas. En door het opwekken van schone energie en de exploitatie van elektrische deelauto’s. We gebruiken de opgewekte energie voor onze eigen wijk en maken samen slim gebruik van elektrische auto’s.

BUURTFONDS

De waarde die overblijft na exploitatiekosten, komt in een buurtfonds. Met dat buurtfonds kunnen de leden van het buurtinitiatief Veemarkt Samen bepalen hoe we investeren in de wijk.

Bijvoorbeeld: 

 • Meer groen om fijn in te leven en te spelen

 • Meer ontmoetingsplekken waar we samen kunnen zijn

 • Meer elektrische auto’s, meer duurzame stroom en minder verwarming met aardgas
   

We bepalen het met elkaar. 

Veemarkt-4.jpg

Fort Voordorp met zijn historische karakter heeft veel invloed op op de Voorveldsepolder. Maar ook de agrarische bestemming en het recreatieve karakter. Hoe ziet de toekomst eruit? Kan dit stukje grond bijdragen aan de klimaatverbetering zonder dat dit ten koste gaat van de historische en huidige functie? Veemarkt Samen onderzoekt dit graag samen met de omwonenden.

Op dit moment lopen er een aantal initiatieven waar je aan kan meedoen. Ieder initiatief bevindt zich in een ander stadium. De ene is in voorverkenning, de ander is aan de vooravond van een mogelijke uitrol.

 

Deze initiatieven lopen op dit moment:

 1. Burendag 2022 op zaterdag 24 september

 2. Allerlei sociale evenementen, volgens de evenementenkalender

 3. Verdere vergroening van de Tuinhof en blok Y, het loft gebouw (naast marktmeesters)

 4. Elektrische deelauto’s

 5. Duurzame energie opwekken in de Voorveldsepolder (aan de andere kant van de A27)

 6. Zonne-energie opwekken op het gebouw van de Brandweer aan de Sartreweg

 7. Geothermie voor Utrecht Noordoost

 8. Veemarkt aardgasvrij 

En dit is nog maar het begin. Projecten ontwikkelen zich alleen met de betrokkenheid en draagvlak van de bewoners uit de buurt. Daarom nodigen we je uit om mee te doen.  

Misschien heb jij ook concrete ideeën over het creëren van maximaal woongeluk door de wijk groener, socialer en duurzamer te maken.

 

Kom in contact. We zijn benieuwd waarmee we samen aan de slag kunnen. Je bent van harte welkom om mee te doen, denken of funden.

bottom of page